Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της υγειονομικής περίθαλψης στο επίκεντρο του Α.Π.Θ!

Το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ανακοινώνει την έναρξη ενός καινοτόμου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την εκπαίδευση στον τομέα της υγείας.

Προσηλωμένο στην προώθηση της καινοτομίας και της αριστείας, το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με τίτλο «Joint Master of Managing Digital Transformation in the Health Sector- (ManagiDiTH)» ενός προγράμματος έτοιμου να διαμορφώσει το μέλλον της υγειονομικής φροντίδας.

Η εναρκτήρια εκδήλωση, με τίτλο "Future Skills and Digital Health", θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 21/09 και θα παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην προετοιμασία του προγράμματος και της εκπαίδευσης που αυτό απαιτεί. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια της δέσμευσης του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των επαγγελματιών υγείας συνολικά. Υπό την ομπρέλα της κοινοπραξίας του έργου ManagiDiTH, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το πρωτοποριακό αυτό μεταπτυχιακό πρόγραμμα καλείται να εξοπλίσει τους επαγγελματίες της υγείας με τις δεξιότητες που κρίνονται απαραίτητες για την νέα, ψηφιακή εποχή της υγειονομικής περίθαλψης.

Με τη συνεργασία στον κοινό σχεδιασμό και την υλοποίηση κορυφαίων ιδρυμάτων από τη Φινλανδία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία, συμπεριλαμβανομένου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το πρόγραμμα στοχεύει στην αναβάθμιση της φροντίδας υγείας διαμέσου της εξειδίκευσης ανθρώπινου δυναμικού σε σύγχρονα θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να διασφαλίσετε την συμμετοχή σας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://managidith.eu/registration-is-now-open-for-the-managidith-projec...