Η ΕΛΛΟΚ - Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου και ο Ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας All.Can, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε διαδικτυακά την κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: "Ευρωπαϊκή και Εθνική Στρατηγική για τον Καρκίνο: Το ψηφιακό άλμα προς τη βελτίωση της ογκολογικής φροντίδας" την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023 στις 10.00 π.μ.

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής & Ψηφιακής Καινοτομίας, Καθηγητής, Παναγιώτης Μπαμίδης (Panagiotis Bamidis) βρίσκεται ανάμεσα στους ομιλητές του 2ου Panel της εκδήλωσης με υποθεματική "Νέα ψηφιακά εργαλεία για τη διαχείριση του καρκίνου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα".

Στην Ελλάδα, οι κακοήθειες αποτελούν την πιο συχνή αιτία θανάτου αμέσως μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Η απειλή αυτή μεταφράζεται σε 67.000 νέα κρούσματα και 32.000 θανάτους ετησίως. Τα περιστατικά της νόσου αναμένεται να αυξηθούν κατά 25% έως το 2035, καθιστώντας πλέον τη νόσο την κύρια αιτία θνησιμότητας. Δεδομένου δε ότι η Ευρώπη αριθμεί το ένα τέταρτο των συνολικών κρουσμάτων καρκίνου και λιγότερο από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, είναι προφανές ότι ο καρκίνος αποτελεί εξέχουσα απειλή για την κοινωνία μας.

Παρακολουθήστε την συζήτηση σε live μετάδοση: https://ellok.org/ekdiloseis/evropaiki_kai_ethniki_stratigiki_gia_ton_ka...