Ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζεται η υγεία των πολιτών από την περιβαλλοντική κρίση θα τεθεί στο επίκεντρο της σημερινής, δεύτερης για το 2024, διάλεξης που γίνεται στο πλαίσιο του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου (ΛΕΠ) του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Μετά τον Σπύρο Βούγια που παρουσίασε την προηγούμενη Πέμπτη «Μια ιστορία για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης» τη σκυτάλη παίρνουν διακεκριμένοι επιστήμονες από τον χώρο της Ιατρικής με εισηγήσεις που προσεγγίζουν από διαφορετικές οπτικές τη σχέση περιβάλλοντος και υγείας.
Ανάμεσά τους και ο Διευθυντής του AUTH Medical Physics & Digital Innovation Lab, Καθηγητής Panagiotis Bamidis, που θα αναλύσει το δίπολο «Τεχνολογία και Υγεία».
Υπενθυμίζεται ότι το ΛΕΠ που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) φέτος έχει θέσει στο επίκεντρο το φλέγον ζήτημα της κλιματικής κρίσης που αφορά ολόκληρη την κοινωνία, υπό τον γενικό τίτλο: «Κλιματική κρίση και υγεία: υγειονομικές επιπτώσεις και λύσεις λίγο πριν το κλιματικό χάος».