Η Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας διοργανώσε το Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2023, ημερίδα με τίτλο «Επίκαιρα θέματα Ηθικής και Δεοντολογίας με έμφαση στις κλινικές δοκιμές και στην τεχνητή νοημοσύνη».

Η εκδήλωση φιλοξένησε επιστήμονες από το χώρο της Ηθικής και Δεοντολογίας, υπό τον συντονισμό μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και η ανταλλαγή τεκμηριωμένων απόψεων καθώς και η αλληλεπίδραση μεταξύ επιστημόνων σε επίκαιρα θέματα ηθικής και δεοντολογίας στην έρευνα.

Στην Ενότητα II, με θεματική "Big Data και Έρευνα. Σύγχρονοι ηθικοί προβληματισμοί" & υπό την Προεδρεία των Ι. Αναγνωστόπουλου & Μ. Μαλλιαρού, φιλοξενήθηκε και ομιλία του Καθηγητή & Διευθυντή του #iMedPhys, Panagiotis Bamidis αναφορικά με "Συλλογές και αναλύσεις μεγάλης κλίμακας δεδομένων καθημερινότητας: Ιδιοτυπίες και προκλήσεις" όπου αναφέρθηκε στα προγράμματα LifeChamps-H2020, VITALISE Project , eCAN Joint Action, Thessaloniki Action for HeAlth & Wellbeing Living Lab - Thessahall, ONCODIReu, COMFORT-EU & Long Lasting Memories LLM Care